International Requirement Engineering board (IREB) störst på krav

Visste du att sedan 2007 har mer än 25000 personer i 61 länder fått IREB certifieringen "Certified Processional Requirement Engineering", Foundation Level. Det är alltså världens mest etablerade krav-certifiering. 

Jobbar du med krav/BA, eller är intresserad av att växa inom detta område. Är det inte dags att skaffa tyngd, mer kunskap och en certifiering genom att gå en kurs med 3 välfyllda dagar? Läs mer här.

Agilt ledarskap i solen - Camp Barcelona!

AGILT LEDARSKAP -  CAMP BARCELONA

Agilt ledarskap - Camp Barcelona är en exklusiv intensivutbildning inom modernt ledarskap. Under fyra intensiva dagar i byn Sant Feliu de Guixols 1 timme norr om Barcelona kommer du att utbildas, inspireras och utvecklas som individ och ledare. Med likasinnade deltagare bygger du ett nytt och värdefullt nätverk som kommer att hjälpa dig framöver att nå dina mål. Ca 3 månader efter dagarna i Spanien så kommer vi även att följa upp utbildningen med en halvdags återträff i Stockholm. 

Utbildningen vänder sig till de som är eller vill bli agila chefer, ledare, coacher, ledningsgrupp, ägare, entreprenörer som vill utvecklas i sin ledarroll och förstå vilka möjligheter och krav en agil organisation ställer på dig som ledare. I ett privat boende och egen kock sköter vi oss själva alla dagar. Här har vi förutom strålande havsutsikt, direkt access till en underbar natur och egen pool, endast 500m till stranden! En unik utbildning för er som brinner för ert jobb av folk som brinner för sitt jobb!

Framtiden ställer höga krav på dig som ledare och det kanske speciellt om du verkar i en agil organisation. Vi tror att ledarskap i framtiden handlar om att sätta och sprida värderingar, visioner och mål och inte om att detaljstyra, övervaka och att vara chefen som vet bäst. Detta ställer stora krav på förmågan att ge och ta feedback, coacha och att ha de visuella verktygen för att möjliggöra ledarskapet. Vi vill med denna intensivutbildning ge dig verktyg och förutsättningar för att möta dessa krav.  

Vi fokuserar på ledarskapsutveckling och tränar så väl hur du uppnår företagets och individens vision, mål, ledarskapets psykologi, effektiv kommunikation, feedback och coachning. Vi kommer självklart även gå igenom hur du bygger ditt varumärke och hur du leder dig själv och ditt TEAM. 

Hälsa och välmående är idag en viktig komponent för framgångsrika ledare. Vi väver därför in promenader och badpauser som en naturlig del av utbildningen. Vi kommer även ha vinprovning och andra sociala aktiviteter på schemat. Du kommer att utveckla ditt nätverk med likasinnade ledare på ett avslappnat och naturligt sätt. 

Utbildningsansvariga är Jonas Hermansson och Anna Odhner. 

Pris: 29 900:- exkl. moms/ deltagare

Ingår: 4 nätters logi, 4 frukost,  3 luncher,  3 kvällsmiddagar, 3st kursledare,

Platser: Minst 6 deltagare och maximalt 10 stycken.

Boende: Dubbelrum i en privat villa som vi hyr. I villan får vi bästa tänkbara miljö för att inspireras och utvecklas dessa intensiva dagar.

Mat: Vi har vår egen favoritkock dessa dagar. Det blir både extra gott och näringsriktigt med lokala råvaror.

Flyg: Bokar och betalar ni själva då deltagarna kommer ifrån olika delar av Sverige. Flyget kan bokas av oss och faktureras med tillsammans med kursavgiften om så önskas. Hör gärna av er om ni har önskemål runt faktureringen.  

Utbildning: Språk sker på Svenska. Ledarna är aktiva och finns på plats under hela utbildningen.

Kursdatum:
26-29 (30) September 2016

8-11 (12) Maj 2017

Dagar: Måndag kl.17  till Torsdag kl.21. Boende ingår även natten till fredag. 

Måndag kväll: Introduktion och lära känna varandra.
Tisdag: Inleds med promenad för att sedan avhandla teori och övningar i grundera för agilt ledarskap. Efter lunch och poolbad tar vi fram och jobbar med personliga visioner, mål och roadmaps. Dagen avslutas med vinprovning.
Onsdag: Ägnas åt övningar inom Coachning och Feedback. En del av dessa övningar kommer utföras under promenad. Dagen avslutas med bad eller annan valfri aktivitet.
Torsdag: Mera coachning och ledarskap på förmiddagen. På eftermiddagen pratar vi om personligt varumärke, kommunikation och presentationsteknik. Vi kommer på kvällen summera kursen och planera framåt för att stärka era nätverk.

CA 3 månader efter utbildningen: En halvdags uppföljning då vi träffas igen och följer upp hur det gått och vilka möjligheter och svårigheter som ni stött på

För anmälan eller frågor maila till Jonas Hermansson på jonas.hermansson@inceptive.se

uppåt.png

i3 - Kostnadsfri konferens om VR och kvalitetssäkring

Välkomna till vårens i3!

Virtual Reality är en av de hetaste it-trenderna 2016 och inom kort kommer kanske även dina kunder förvänta sig att din produkt/tjänst har stöd för det.

Inceptive bjuder in till en halvdag med 5 inspirerande föredrag och mängder med givande diskussioner runt ämnen som VR, Service Design Thinking, SATIR, Verksamhetsutveckling och testledning. Allt utifrån en kvalitetsvinkling och med tydligt fokus på kundnyttan. Målet med halvdagen är att dela med oss av vår brinnande glöd och kunskap.

i3 är kostnadsfritt och bjud gärna in dina kompisar, kollegor och chefer, men se till att ni anmäler er!

12 April 12:30 - 18:00 Stockholm
13 April 12:30 - 18:00 Göteborg

Du anmäler dig här!

12.30 Registrering och Kaffe

13.00 Välkomna till vårens i3!

VR och Kvalitetssäkring - Magnus Willner
Virtual Reality är en av de hetaste it-trenderna 2016 och inom kort kommer kanske även dina kunder förvänta sig att din produkt/tjänst har stöd för det. Magnus Willner, vd Inceptive Göteborg, berättar om viktiga saker att tänka på vid utveckling, kravställning och testning av VR-lösningar. Du får möjlighet att uppleva VR och får gratis med dig hem ett eget VR headset till din smartphone (Cardboard).

Service Design Thinking en Kvalitetscoach bästa verktygslåda - Anna Odhner och Jonas Hermansson
Vi kvalitetscoacher jobbar med kvalitetssäkring ur olika perspektiv, den gemensamma nämnaren är att vi alltid väljer slutanvändares perspektiv och därmed den verkliga nyttan. Vi är fullproppade med verktyg om hur organisationer bör arbeta, men fokus är alltid på vad som produceras och vilken effekt det har. I detta föredrag tänkte vi öppna upp verktygslådan och demonstrerar några av de verktyg vi fått genom Service Design Thinking!

The twilight zone - Testledning i skymningslandet - Jessica Björk
Har du varit i ett stort, rörigt projekt? Har du känt att du hamnat i "the twilight zone" och måste trolla för för att hantera ditt uppdrag? Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter om hur jag jobbade med testteamet i en sådan situation och gärna höra och diskutera dina erfarenheter/tips.

14.45 Kaffe & macka

Verksamhets analytiker som utmanar konventioner - en väg till till succé - Stefan Eekenulv
Fler och fler företag inser att Produktägare och utvecklingsteam behöver stöd för att förstå omgivning och målgrupper till produkten som utvecklas.
En verksamhetsanalytiker utmanar konventioner, utforskar, tolkar och analyserar trender och skeenden, för att skapa en syntes som ger en förbättrad träffsäkerhet och möjlighet till oöverträffad succé.
Stefan kommer att prata kring hur en Business Analyst kan uppgradera dagens agila utvecklingsparadigm.

Verktygslåda för självuppskattning - Morgan Ahlström
Virginia Satir var en föregångare inom familjeterapin och en stark inspirationskälla till NLP (Neurolingvistisk Programmering) genom att hon betraktade familjen som ett system som måste fungera som helhet. Många av de modeller som hon utvecklade för familjeterapi fungerar lika bra i våra organisationer då relationer och väl fungerande kommunikation alltid är en grundförutsättning för lyckade leveranser. Satirs ”Self-Esteem Toolkit” är en verktygslåda fylld med de verktyg och möjligheter som vi alla bär med inom oss, formulerade som metaforer för att bli mer lättillgängliga när vi behöver dem.

17.00 Mingel

Du anmäler dig här!

Bli Inceptian

JOBBANNONS

Inceptian

Idag är du troligen en kvalitetscoach, testare, agil coach, testautomatiserare, kravanalytiker, BA, agil ledare och en ovanligt kvalitetsmedveten person.

Grejen med jobbet

Vi vill ha roligt på jobbet, det märks. Både när vi träffas och när vi träffar våra kunder. Vi hjälper våra kunder med kvalitetssäkring ur olika perspektiv, den gemensamma nämnaren är att vi alltid väljer slutanvändares perspektiv och därmed den verkliga nyttan. Vi är fullproppade med verktyg om hur organisationer bör arbeta, men fokus är alltid på vad som produceras och vilken effekt det har. Vi hoppas att du har samma inställning. 

20160209_145636.jpg

Jobbets största utmaning är att du delar med dig av dina kunskaper för att skapa bestående förändringar hos såväl våra kunder som hos dina kollegor.

Är du rätt person så har vi en kreativ miljö för dig. Vi uppmuntrar aktivt alla medarbetare och deras idéer. Alla får skapa. Alla får utvecklas!

Vi erbjuder

Vi är strax över 20 personer i Göteborg och strax över 10 personer i Stockholm och alla ser fram emot att du börjar här. Vi är skickliga på det vi gör och vi vill vara din kompis. Är du inte från stan så hjälper vi dig att hitta fler vänner (än oss).

På Inceptive står ingen i din väg och du kan växa som professionell och som människa. Vi ställer hårda krav och ger dig möjligheten att förverkliga dem.

Kompetensutveckling ligger oss varmt om hjärtat så det är någonting vi satsar mycket på. Det samma gäller pensioner och sjukvårdsförsäkringar, vi vill att du skall må bra hos oss, länge!

Så här söker du

Det är spännande med alla jobb du haft och utbildningar du gått. Men det är kunskaperna som matchar jobbet, och hur skicklig du är på dem, som avgör. 

Läs mer och ansök på http://www.inceptive.se/jobb/ . Men skjut inte upp det.

Lycka till!

 

Vanliga frågor och svar

Tjej eller kille, ung eller gammal? Sak samma för oss.

Är jobbet tänkbart bara i Göteborg och Stockholm? Ja.

När börjar jobbet? Vi kommer överens om startdag. Vi väntar på en uppsägningstid där du jobbar nu.

Vad är det för lön? Det beror på vad du kommer med för kompetens och erfarenhet samt vad vi gemensamt bestämmer att ditt inriktning ska vara. Detta diskuteras på intervjun. Då diskuterar vi även gärna våra förmåner kring friskvård och kompetensutveckling.

Är det en tillsvidareanställning? Ja. 

Var kommer idén om annonsens handgjorda grafer ifrån? Moderskeppet

Det agila lyftet

Med "Det agila lyftet" erbjuder Inceptive en skräddarsydd utbildningssatsning som sträcker sig långt utanför klassrummet och som fokuserar på tillämpning i er verksamhet!

Målet med "Det agila lyftet" är att få hela organisationen att bli lättrörligare, effektivare och mer kvalitetsmedvetna genom ett tydligare kund och verksamhetsfokus i din utvecklingsorganisation. Detta gör vi genom att få hela organisationen att arbeta mot gemensamma mål och visioner samtidigt som vi vässar era kunskaper med specilaistutbildningar! 

Ni fokuserar på att utveckla rätt saker, vi ger er motiveringen och verktygen för hur ni gör det.

Det agila lyftet är uppdelat i 7 steg som kombinerar anpassade och utvalda delar av vårt ordinarie kursutbud med mentorskap och coaching.  Läs mer här.

Låt oss presentera Anna Binnquist! Kanske världens bästa app testare!

Anna-2-Color.jpg

Anna är en agil testare som har omvandlat sina erfarenheter och kunskaper från digitalstrategi, sociala medier och spelutveckling till att nu jobba som specialiserad app/webbtestare. Hennes styrkor är en nyfikenhet och envishet, som i en kombination med att aldrig ta något för givet, gör henne till en testare med stort fokus på slutanvändare och användarnas beteende. Hennes breda erfarenhet gör att hon har stor förståelse för hela processer och vikten i att alltid vara öppen för förändring. Hon jobbar mycket att skapa förståelse för att testaren ska komma in så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen, samt att hon som testare ska jobba tätt ihop med utvecklarna. Anna vill vara en resurs till de andra i teamet, och stötta dem med att tänka och arbeta med testning under alla delar av utvecklingen.

I sina uppdrag vill Anna bli utmanad och hon gillar att jobba mot tighta dealines. Hon är nyfiken, lär sig snabbt och har förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt. Anna är van att jobba i en miljö med många nationaliteter och är väldigt bekväm med att ha engelska som huvudsakligt arbetsspråk.

Så  här säger kunderna om Anna,

“Anna is extremely motivated and fearless when it comes to learning new skills and solving difficult problems. 

”Anna is a very self-motivated person who loves to learn and is not afraid to take on new challenges. She joined Nuday Games as a part-time Quality Assurance tester, and in less than a year was running our entire testing process, from user experience testing of wireframes to playtesting to QA.

Feedback på ett annat sätt - för att vi vill vara ett team!

Feedback på ett annat sätt - för att vi vill vara ett team! Idag när nästan alla jobbar i team behöver vi verkligen en feedback-kultur, annars blir vi inget team utan bara en grupp människor som låtsas jobba tillsammans. Jag tror de flesta av er redan kan en eller flera feedback-modeller, och förstår varför det är så himla bra att ge varandra feedback. Och ändå blir det inte av att ge feedback. Det är ännu ett "borde" som ligger och tynger i ryggsäcken. Så min förtidiga *julklapp till er** är att visa på andra sätt att se och tänka om feedback. Och utifrån det blir det lättare att göra på ett annat sätt.  Jag har utbildat flera hundra människor inom detta och nästan alla har fått en förändrad inställning till vad feedback är.* - Bodil Björnberg Vi träffas hos oss på Inceptive för att lyssna på Bodil Björnberg och samtidigt passa på att fira en lite tidigt julafton hos oss! Mon, 21 Dec 2015 15:00 - 16:30 på Inceptives Stockholms Kontor, Gamla Brogatan 11. Agenda: 15:00 Välkomna på något juligt att äta och dricka 15:15 Föreläsningen börjar 16:30 Föreläsningen slutar. De som vill stannar kvar och och julminglar lite med oss. Eventet är gratis och bjud gärna in dina kollegor men se till att anmäla er via denna länk! Välkomna!

Feedback på ett annat sätt - för att vi vill vara ett team!

Idag när nästan alla jobbar i team behöver vi verkligen en feedback-kultur, annars blir vi inget team utan bara en grupp människor som låtsas jobba tillsammans.
Jag tror de flesta av er redan kan en eller flera feedback-modeller, och förstår varför det är så himla bra att ge varandra feedback. Och ändå blir det inte av att ge feedback. Det är ännu ett "borde" som ligger och tynger i ryggsäcken.
Så min förtidiga *
julklapp till er** är att visa på andra sätt att se och tänka om feedback. Och utifrån det blir det lättare att göra på ett annat sätt. 
Jag har utbildat flera hundra människor inom detta och nästan alla har fått en förändrad inställning till vad feedback är.* - Bodil Björnberg

Vi träffas hos oss på Inceptive för att lyssna på Bodil Björnberg och samtidigt passa på att fira en lite tidigt julafton hos oss!

Mon, 21 Dec 2015 15:00 - 16:30 på Inceptives Stockholms Kontor, Gamla Brogatan 11.

Agenda:
15:00 Välkomna på något juligt att äta och dricka
15:15 Föreläsningen börjar
16:30 Föreläsningen slutar. De som vill stannar kvar och och julminglar lite med oss.

Eventet är gratis och bjud gärna in dina kollegor men se till att anmäla er via denna länk!

Välkomna!

Nu erbjuder Inceptive Agila kurser i Sundsvall!

I samarbete med B3IT Norr så erbjuder Inceptive schemalagda agila kurser i Sundsvall. Först ut är Agil Kravanalytiker den 7-8 dec och 15-16 feb följt av Agil Test den 14-15 dec och 22-23 feb. Kurserna riktar sig till de som redan jobbar med kravarbete eller test, men vill ta nästa steg inom respektive område.

Kurserna håls i B3ITs lokaler på Torggatan 8, Sundsvall. Lärare är Inceptives Anna Odhner och Jonas Hermansson.

Agil Kravanalytiker

Du är redan bekant med krav, kravhantering och kravanalys men känner att det är svårt att hitta de rätta samarbetsformerna, dokumentationssätten och detaljnivåerna i agila organisationer, projekt och förvaltningar. Vad skall detaljeras innan sprintarna och vem ser till helhet är andra typiska frågor som denna kurs behandlar förutom handfasta tekniker och arbetssätt. Läs mer och anmäl er här....

Agil test

Som testare i ett agilt team möter du ofta att en stor mängd testaktiviteter ska genomföras under en väldigt begränsad tid. Tester av ny funktionalitet ska planeras, dokumenteras och exekveras samtidigt som regressionstestberget håller på att kväva dig. Den här kursen ger dig verktygen att hantera ovanstående situation och samtidigt bli en ovärderlig kugge i teamet. 

Den här 2-dagarskusen ger dig kännedom om olika metoder och tekniker för att coacha hela teamet, projektet och organisationen till att tänka kvalitet. Vi går även igenom en lång rad metoder och tekniker för hur du designar, genomför och rapporterar testerna samt när respektive variant passar bäst. Läs mer och anmäl er här....  

Extra föreställning 21/4 8:00 i Stockholm

Vårt hjärta bankar av stolthet, ni vill lyssna på Inceptive! Fött möta efterfrågan och för att vi är löjligt smickrade så har vi utökat från de ursprungliga 65 platserna i Stockholm till 300. Detta gör vi med hjälp av större lokal och EXTRA FÖRESTÄLLNING på förmiddagen.

Så den 21/4 8:00 är ni välkommna på i3! Men skynda och anmäl er på via,https://inceptive.doorkeeper.jp/events/22445

i3

Missa inte chansen att reservera en plats årets på mest inspirerande och lärorika konferens. Åh du, den är gratis! Anmäl er idag.... https://inceptive.doorkeeper.jp/

i3 - Inceptive Inspiring Initiative är en dag där vi vill ge tillbaka till er av den kunskap som vi har samlat på oss ute hos er. i3 är kostnadsfritt och vi ser gärna att du bjuder in dina kompisar, kollegor och chefer, men se till att ni alla anmäler er.

Konferensen hålls på Stadsmissionen (Köpmangatan 15) i Stockholm den 21 april 12:30. Anmäl dig till Stockholm här, https://inceptive.doorkeeper.jp/events/21505

Konferensen hålls på Centralhuset Konferens (Nils Ericsonplatsen 4) i Göteborg den 22 april 12:30. Anmäl dig till Göteborg här,
https://inceptive.doorkeeper.jp/events/21614

Agenda
12.30- 13.00 Registrering

Agile är inte en metod…det är ett sätt att tänka! , Stefan Eekenulv
Vad är essensen av att vara agil
Hur ska man tänka för att se igenom ”agile bullshit” … SPISEC-metoden!
Grundbegreppen för att tänka och förstå krav på olika nivåer
Metaforerna som funkar i projekt som kör i 300 km/h (på 50 väg?)
Släng all dokumentation – representera mera!  - Axiomatiska bilder!
Har alla agila teammedlemmar större hjärnor än resten av världens befolkning?
Vem ska man skylla på när det går åt skogen?

Visualizing the enterprise, Sohi Eklund
Kan alla bli agila och visuella? Sohi Eklund delar sina erfarenheter ifrån införandet att ett gemensamt visuellt språk vid införandet av Lean och agila arbetssätt. Det gemensamma visuella språket används av samtliga i organisationen ifrån ledningsgruppen till drift och förvaltning.

Varför vissa blir lyriska när JIRA kommer på tal, Carita Jansson Tsiantes
Vi diskuterar vad för gamla risker mitigeras genom att använda Atlassians applikationer JIRA Agile, JIRA Portfolio, Confluence och JIRA ServiceDesk samt kommer även ta upp nya fallgropar som dyker upp för organisationerna. Detta kommer diskuteras utifrån ett talarens personliga kvalitetsperspektiv som sträcker sig över teamets hälsa, produktens användarvänlighet och kundens upplevda kvalité av leverantören. 

14.45 - 15.20 Kaffe & macka

När man brinner för lyckliga slutanvändare, Anna Odhner + Jonas Hermansson
Hur skall vi få alla i teamet/organisationen att tänka kvalitet och lyckliga slutanvändare, inte bara en gång utan hela tiden? Vi är övertygade över att man som testare, testledare, kravanalytiker, UXare, Scrum Master, agil coach eller kaffemaskins påfyllare kan coacha sin omgivning till att tänka slutanvändare, kvalitet och värde, inte bara når någonting precis gick fel, utan alltid, hela tiden.

Att börja testa mobilapplikationer - utmaningar, fallgropar och saker som kanske inte alls är så konstiga som man tror, Per Klingnäs
Den mobila plattformen. Vad är en mobil plattform, vad innebär det att testa på en sådan, vilka problem kan man tänkas stöta på och vad bör man tänka på?
Vad är en mobilapplikation? Vad skiljer den från en traditionell applikation och vilka likheter finns? Vad innebär det ur ett testperspektiv?
Ekosystemet. En mobil applikation lever i en omgivning som vid en första anblick är väldigt lik en traditionell kontext - men det finns en hel del stora, och ur testhänseende väldigt viktiga skillnader. Vilka är dessa och hur påverkar de testningen?
Att designa mobila tester
Testverktyg för mobiltestning - mycket mer än bara automatiserad checking.
 
O Product, Where Art Thou, Morgan Ahlström
Scrum har satt både terminologi och arbetssätt för många organisationer idag och begrepp som produktägare och produktbacklogg har blivit centrala för vårt arbete, men vad är egentligen en produkt i dessa sammanhang. Vi kommer att titta på varför det är så viktigt för oss att definiera våra produkter på ett bra sätt, varför det är så svårt, samt ge några idéer om var vi kan leta efter våra produkter. [Spoiler: Produkten är inte en produkt.]

16.50 - 18.00 Mingel