Feedback på ett annat sätt - för att vi vill vara ett team!

Feedback på ett annat sätt - för att vi vill vara ett team! Idag när nästan alla jobbar i team behöver vi verkligen en feedback-kultur, annars blir vi inget team utan bara en grupp människor som låtsas jobba tillsammans. Jag tror de flesta av er redan kan en eller flera feedback-modeller, och förstår varför det är så himla bra att ge varandra feedback. Och ändå blir det inte av att ge feedback. Det är ännu ett "borde" som ligger och tynger i ryggsäcken. Så min förtidiga *julklapp till er** är att visa på andra sätt att se och tänka om feedback. Och utifrån det blir det lättare att göra på ett annat sätt.  Jag har utbildat flera hundra människor inom detta och nästan alla har fått en förändrad inställning till vad feedback är.* - Bodil Björnberg Vi träffas hos oss på Inceptive för att lyssna på Bodil Björnberg och samtidigt passa på att fira en lite tidigt julafton hos oss! Mon, 21 Dec 2015 15:00 - 16:30 på Inceptives Stockholms Kontor, Gamla Brogatan 11. Agenda: 15:00 Välkomna på något juligt att äta och dricka 15:15 Föreläsningen börjar 16:30 Föreläsningen slutar. De som vill stannar kvar och och julminglar lite med oss. Eventet är gratis och bjud gärna in dina kollegor men se till att anmäla er via denna länk! Välkomna!

Feedback på ett annat sätt - för att vi vill vara ett team!

Idag när nästan alla jobbar i team behöver vi verkligen en feedback-kultur, annars blir vi inget team utan bara en grupp människor som låtsas jobba tillsammans.
Jag tror de flesta av er redan kan en eller flera feedback-modeller, och förstår varför det är så himla bra att ge varandra feedback. Och ändå blir det inte av att ge feedback. Det är ännu ett "borde" som ligger och tynger i ryggsäcken.
Så min förtidiga *
julklapp till er** är att visa på andra sätt att se och tänka om feedback. Och utifrån det blir det lättare att göra på ett annat sätt. 
Jag har utbildat flera hundra människor inom detta och nästan alla har fått en förändrad inställning till vad feedback är.* - Bodil Björnberg

Vi träffas hos oss på Inceptive för att lyssna på Bodil Björnberg och samtidigt passa på att fira en lite tidigt julafton hos oss!

Mon, 21 Dec 2015 15:00 - 16:30 på Inceptives Stockholms Kontor, Gamla Brogatan 11.

Agenda:
15:00 Välkomna på något juligt att äta och dricka
15:15 Föreläsningen börjar
16:30 Föreläsningen slutar. De som vill stannar kvar och och julminglar lite med oss.

Eventet är gratis och bjud gärna in dina kollegor men se till att anmäla er via denna länk!

Välkomna!

Extra föreställning 21/4 8:00 i Stockholm

Vårt hjärta bankar av stolthet, ni vill lyssna på Inceptive! Fött möta efterfrågan och för att vi är löjligt smickrade så har vi utökat från de ursprungliga 65 platserna i Stockholm till 300. Detta gör vi med hjälp av större lokal och EXTRA FÖRESTÄLLNING på förmiddagen.

Så den 21/4 8:00 är ni välkommna på i3! Men skynda och anmäl er på via,https://inceptive.doorkeeper.jp/events/22445

i3

Missa inte chansen att reservera en plats årets på mest inspirerande och lärorika konferens. Åh du, den är gratis! Anmäl er idag.... https://inceptive.doorkeeper.jp/

i3 - Inceptive Inspiring Initiative är en dag där vi vill ge tillbaka till er av den kunskap som vi har samlat på oss ute hos er. i3 är kostnadsfritt och vi ser gärna att du bjuder in dina kompisar, kollegor och chefer, men se till att ni alla anmäler er.

Konferensen hålls på Stadsmissionen (Köpmangatan 15) i Stockholm den 21 april 12:30. Anmäl dig till Stockholm här, https://inceptive.doorkeeper.jp/events/21505

Konferensen hålls på Centralhuset Konferens (Nils Ericsonplatsen 4) i Göteborg den 22 april 12:30. Anmäl dig till Göteborg här,
https://inceptive.doorkeeper.jp/events/21614

Agenda
12.30- 13.00 Registrering

Agile är inte en metod…det är ett sätt att tänka! , Stefan Eekenulv
Vad är essensen av att vara agil
Hur ska man tänka för att se igenom ”agile bullshit” … SPISEC-metoden!
Grundbegreppen för att tänka och förstå krav på olika nivåer
Metaforerna som funkar i projekt som kör i 300 km/h (på 50 väg?)
Släng all dokumentation – representera mera!  - Axiomatiska bilder!
Har alla agila teammedlemmar större hjärnor än resten av världens befolkning?
Vem ska man skylla på när det går åt skogen?

Visualizing the enterprise, Sohi Eklund
Kan alla bli agila och visuella? Sohi Eklund delar sina erfarenheter ifrån införandet att ett gemensamt visuellt språk vid införandet av Lean och agila arbetssätt. Det gemensamma visuella språket används av samtliga i organisationen ifrån ledningsgruppen till drift och förvaltning.

Varför vissa blir lyriska när JIRA kommer på tal, Carita Jansson Tsiantes
Vi diskuterar vad för gamla risker mitigeras genom att använda Atlassians applikationer JIRA Agile, JIRA Portfolio, Confluence och JIRA ServiceDesk samt kommer även ta upp nya fallgropar som dyker upp för organisationerna. Detta kommer diskuteras utifrån ett talarens personliga kvalitetsperspektiv som sträcker sig över teamets hälsa, produktens användarvänlighet och kundens upplevda kvalité av leverantören. 

14.45 - 15.20 Kaffe & macka

När man brinner för lyckliga slutanvändare, Anna Odhner + Jonas Hermansson
Hur skall vi få alla i teamet/organisationen att tänka kvalitet och lyckliga slutanvändare, inte bara en gång utan hela tiden? Vi är övertygade över att man som testare, testledare, kravanalytiker, UXare, Scrum Master, agil coach eller kaffemaskins påfyllare kan coacha sin omgivning till att tänka slutanvändare, kvalitet och värde, inte bara når någonting precis gick fel, utan alltid, hela tiden.

Att börja testa mobilapplikationer - utmaningar, fallgropar och saker som kanske inte alls är så konstiga som man tror, Per Klingnäs
Den mobila plattformen. Vad är en mobil plattform, vad innebär det att testa på en sådan, vilka problem kan man tänkas stöta på och vad bör man tänka på?
Vad är en mobilapplikation? Vad skiljer den från en traditionell applikation och vilka likheter finns? Vad innebär det ur ett testperspektiv?
Ekosystemet. En mobil applikation lever i en omgivning som vid en första anblick är väldigt lik en traditionell kontext - men det finns en hel del stora, och ur testhänseende väldigt viktiga skillnader. Vilka är dessa och hur påverkar de testningen?
Att designa mobila tester
Testverktyg för mobiltestning - mycket mer än bara automatiserad checking.
 
O Product, Where Art Thou, Morgan Ahlström
Scrum har satt både terminologi och arbetssätt för många organisationer idag och begrepp som produktägare och produktbacklogg har blivit centrala för vårt arbete, men vad är egentligen en produkt i dessa sammanhang. Vi kommer att titta på varför det är så viktigt för oss att definiera våra produkter på ett bra sätt, varför det är så svårt, samt ge några idéer om var vi kan leta efter våra produkter. [Spoiler: Produkten är inte en produkt.]

16.50 - 18.00 Mingel

Kvalitetscoach + semla

Vi har släppt några extra platser till nästa Semel Event. Anmäl dig på, https://inceptive.doorkeeper.jp/events/21037

Det första tillfället av kvalitetscoach och semla blev mycket lyckat med en härlig blandning av kända och (för oss) nya bekanta från bland annat ATG, Skatteverket, UC, SLL, Spotify, AMF, Nordea och säker många fler därtill. 

Denna gången satsade vi på närproducerat i form av hembakta semlor, äppelmust producerad av dagiskompisens pappa och kaffe rostat av en före detta kollega. 

Nexus 9 + agil test = bra erbjudande

Idag lyser solen för första gången på länge här i Stockholms trakten och detta samtidigt som jag faktiskt hinner njuta av den! Även om det bara är genom fönstret som vi får njuta, så gör det oss på riktigt bra humör! Vi slår därför till med ett riktigt bra erbjudande. Boka kursen Agil test innan den 28/2 och du får kursen + en Nexus 9 surfplatta för 13995 ex moms. Nästa kurstillfälle är Stockholm den 10-11 mars. Läs mer om kursen här,http://www.inceptive.se/agiltest/

Läs mer om Nexus 9 här, https://play.google.com/store/devices/details?id=nexus_9_black_16gb_wifi&hl=en

Nytt ramavtal för Kammarkollegiet - Väst

Jag har glädjen att berätta att vi blivit tilldelade ramavtal med Kammarkollegiet – Väst, på lika villkor via vår partner Consid.

Vi får nu chansen att leverera tjänster till alla statliga myndigheter i Västra Götalands län och Hallands län (+ lite bonuskunder, t.e.x. Chalmers).

Sammanlagt var det närmare 50 anbud (innefattande >700 IT-bolag) som fightades om att vara en av de 6 utvalda inom respektive område.

Kammarkollegiet valde att teckna avtal på samtliga områden som Consid lämnat anbud på. 
Detta omfattar:

- Utveckling & Krav
- IT-arkitektur
- Utveckling & Förvaltning
- Test/Testledning
- Ledning & Styrning

AVATAR - the Visual GUI Testing Community

Den 6:e November i samband med Eurostar konferensen bjuder Inceptive tillsammans med Chalmers Tekniska Högskola och Swifting in till uppstarten av AVATAR – the Visual GUI Testing Community!

Syftet med AVATAR är att skapa en levande community där forskare och personer från mjukvaruindustrin öppet kan diskutera, och tillsammans lösa problem relaterade till VGT för att förbättra sin egen testning men också driva tekniken framåt. Läs mer...