Mobiltest, iOS/Android

Effektiv testning av appar

Apputveckling för Android och iOS växer fort och det är viktigt att hänga med på testsidan. Den här tvådagarskursen ger dig som vill ha en bättre generell bild av mobiltest en bra förståelse för de fallgropar och skillnader mot traditionell test man kan stöta på.  

Testare står inför utmaningen att leverera snabbt och rätt även på mobila enheter. Testare som ska arbeta i ett mobilt testprojekt, finner ofta det frestande att tillämpa samma metoder och tekniker som man använder på traditionella plattformar. Även om vissa av dessa tekniker också kan användas i mobila sammanhang så ställer testning på mobila plattformar helt nya krav. Om du testar som du alltid har gjort så kommer du att missa kritiska fel.

I kursen blandar vi teori om skillnaden mellan vanlig test och mobiltest med praktiska labbar som går igenom hur man använder ett urval av mobiltestverktyg:

  • Automatisering för mobil regressionstest

  • Verktyg för uppsättning av mobil testmiljö

Utöver detta ingår även de moment som tillkommer när man ska testa mot emulatorer respektive hårdvara. Eftersom iOS (iPhone/iPad) och Android är de största operativsystemen för smartphones idag, kommer vi att gå igenom specifika problem och lösningar för respektive system.


MÅLET MED KURSEN

Efter avslutad kurs kommer du ha en djupare förståelse för test på mobilplattformar. Du kommer att förstå fördelar och nackdelar med olika typer av mobiltest och ha lättare för att testa appar både för iOS och Android-baserade enheter.


MÅLGRUPP

Testare, testautomatiserare, kravanalytiker.

Deltagare bör vara insatta i traditionell mjukvarutest.


UPPLÄGG

Kursen blandar teori med praktiska övningar under en heldag.


ÖVRIGT

Kursdeltagarna tar med egen dator med wifi-mottagare.


KURSTILLFÄLLEN

Företagsanpassat

OMFATTNING

2 dagar

SPRÅK

Svenska

PRIS

9 800 SEK exkl moms

KONTAKT

Kursansvarig: Magnus Willner
magnus.willner@inceptive.se
+46(0)70-219 14 83

Kursledare: Per Klingnäs