Kontextdrivna uttryck, del 5

Del 4 finns här

Utöver mina tidigare nämnda reflektioner av ett urval av de presentationer jag valde att följa hände givetvis ofantligt mycket mer som skulle vara värt att nämna men som det inte finns plats för här. För den nyfikne finns dock presentationsmaterial från samtliga keynotes, tutorials och presentationer tillgängliga på lets-test.com.

Sammanfattningsvis skulle jag dock vilja säga följande om Let´s Test 2012.

  • Att hålla en konferens med ett så starkt uttalat tema har absolut sina fördelar och eventuellt även vissa nackdelar. Samtliga deltagare har en relativ gemensam syn på test vilket leder till konstruktiva diskussioner och samtal snarare än argumentationer mellan meningsmotståndare. Delar man inte den rådande synen på kontextdriven testning kan jag dock tänka mig att utbytet från konferensen inte är lika stort, så tillvida den inte fungerar som en ögonöppnare för nya syn- och arbetssätt.
  • Att samla samtliga deltagare på en relativt begränsad yta och utan egentliga anledningar att ta sig därifrån under exempelvis kvällstid fungerar alldeles strålande. Att på kvällen ha möjligheten att ta en öl och slå sig ner i soffan tillsammans med dagens öppningstalare för att få svar på de där frågorna man inte kom sig för att ställa under presentationen är en ganska trevlig egenskap hos denna konferens.
  • Det är en imponerande insats av fem personer att helt utan erfarenhet av att genomföra något liknande och utan någon etablerad organisation i ryggen genomföra en så pass välorganiserad, och samtidigt väldigt avslappnad konferens.

För den som tycker att Let´s Test 2012 knappast låter som något man missat finns det inte så mycket att säga – allt passar inte alla utan då finns det säkerligen lämpligare val om man är konferenssugen. Låter det däremot som en intressant konferens som skulle falla en väl i smaken och som man grämer sig lite över att man missade har jag egentligen bara ett tips: Anmälan till Let´s Test 2013 har öppnat och redan klara keynote speakers är Johanna Rothman och James Bach.

Om författaren

Per Klingnäs är konsult på Inceptive och arbetar huvudsakligen med testledning och testning. Han är övertygad om att testning mår bra av att vara kontextdriven och arbetar själv helst med en utforskande approach.

WebmasterComment