i3 - Kostnadsfri konferens om VR och kvalitetssäkring

Välkomna till vårens i3!

Virtual Reality är en av de hetaste it-trenderna 2016 och inom kort kommer kanske även dina kunder förvänta sig att din produkt/tjänst har stöd för det.

Inceptive bjuder in till en halvdag med 5 inspirerande föredrag och mängder med givande diskussioner runt ämnen som VR, Service Design Thinking, SATIR, Verksamhetsutveckling och testledning. Allt utifrån en kvalitetsvinkling och med tydligt fokus på kundnyttan. Målet med halvdagen är att dela med oss av vår brinnande glöd och kunskap.

i3 är kostnadsfritt och bjud gärna in dina kompisar, kollegor och chefer, men se till att ni anmäler er!

12 April 12:30 - 18:00 Stockholm
13 April 12:30 - 18:00 Göteborg

Du anmäler dig här!

12.30 Registrering och Kaffe

13.00 Välkomna till vårens i3!

VR och Kvalitetssäkring - Magnus Willner
Virtual Reality är en av de hetaste it-trenderna 2016 och inom kort kommer kanske även dina kunder förvänta sig att din produkt/tjänst har stöd för det. Magnus Willner, vd Inceptive Göteborg, berättar om viktiga saker att tänka på vid utveckling, kravställning och testning av VR-lösningar. Du får möjlighet att uppleva VR och får gratis med dig hem ett eget VR headset till din smartphone (Cardboard).

Service Design Thinking en Kvalitetscoach bästa verktygslåda - Anna Odhner och Jonas Hermansson
Vi kvalitetscoacher jobbar med kvalitetssäkring ur olika perspektiv, den gemensamma nämnaren är att vi alltid väljer slutanvändares perspektiv och därmed den verkliga nyttan. Vi är fullproppade med verktyg om hur organisationer bör arbeta, men fokus är alltid på vad som produceras och vilken effekt det har. I detta föredrag tänkte vi öppna upp verktygslådan och demonstrerar några av de verktyg vi fått genom Service Design Thinking!

The twilight zone - Testledning i skymningslandet - Jessica Björk
Har du varit i ett stort, rörigt projekt? Har du känt att du hamnat i "the twilight zone" och måste trolla för för att hantera ditt uppdrag? Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter om hur jag jobbade med testteamet i en sådan situation och gärna höra och diskutera dina erfarenheter/tips.

14.45 Kaffe & macka

Verksamhets analytiker som utmanar konventioner - en väg till till succé - Stefan Eekenulv
Fler och fler företag inser att Produktägare och utvecklingsteam behöver stöd för att förstå omgivning och målgrupper till produkten som utvecklas.
En verksamhetsanalytiker utmanar konventioner, utforskar, tolkar och analyserar trender och skeenden, för att skapa en syntes som ger en förbättrad träffsäkerhet och möjlighet till oöverträffad succé.
Stefan kommer att prata kring hur en Business Analyst kan uppgradera dagens agila utvecklingsparadigm.

Verktygslåda för självuppskattning - Morgan Ahlström
Virginia Satir var en föregångare inom familjeterapin och en stark inspirationskälla till NLP (Neurolingvistisk Programmering) genom att hon betraktade familjen som ett system som måste fungera som helhet. Många av de modeller som hon utvecklade för familjeterapi fungerar lika bra i våra organisationer då relationer och väl fungerande kommunikation alltid är en grundförutsättning för lyckade leveranser. Satirs ”Self-Esteem Toolkit” är en verktygslåda fylld med de verktyg och möjligheter som vi alla bär med inom oss, formulerade som metaforer för att bli mer lättillgängliga när vi behöver dem.

17.00 Mingel

Du anmäler dig här!

Jonas HermanssonComment