Kickstarta ditt team efter semestern med hjälp av Lego Serious Play!

Nu står semestrarna inför dörren och du kanske har annat att fundera på än hur bra ert team presterar. Men skulle det inte vara skönt att veta att ni har en riktigt rolig energigivande kickoff att se fram emot efter semestrarna? Så ljusa upp den den dystra tiden efter semestrarna med en 1-dagars kickoff helt fokuserad på ert team!

Kickoffen går ut på att höja teamets självkänsla, effektivitet och dess förmåga att samarbeta, både inom teamet och i hela organisationen. En viktig del i kickoffen är att sätta gemensamma värderingar och värderingsgrunder.  

Lego Serious Play är en mycket beprövad metod som låter oss bortse från trampade tår, prestige och politik och istället fokusera på våra styrkor och unika egenskaper. Genom att skapa 3-dimensionella modeller släpper vi fram kreativiteten och alla kommer till tals. Allt detta medans vi har fantastiskt roligt! Fokus är på det kreativa så vi kan garantera en Power Point befriad upplevelse. 

Om du är intresserad av att höra mer eller boka en kickoff så kontakta gärna Jonas Hermansson via jonas.hermansson@inceptive.se eller 072-5600313. Just nu erbjuder vi dessutom denna workshop till ett mycket förmånligt pris, så tveka inte att höra av er!

Så här beksriver Lego själva Lego Serious Play, (Text hämtad från www.http://www.lego.com/en-us/seriousplay?domainredir=www.seriousplay.com)

The LEGO® SERIOUS PLAY® Method is a facilitated meeting, communication and problem-solving process in which participants are led through a series of questions, probing deeper and deeper into the subject. Each participant builds his or her own 3D LEGO® model in response to the facilitator's questions using specially selected LEGO® elements. These 3D models serve as a basis for group discussion, knowledge sharing, problem solving and decision making.

The LEGO® SERIOUS PLAY® Method is a technique which improves group problem solving. By utilizing visual, auditory and kinesthetic skills, the Method requires participants to learn and listen, and it provides all participants with a voice. The Method serves as a shared language regardless of culture or position. It is also a method that requires a trained facilitator

REACH CONFIDENCE AND COMMITMENT TO SHARED GOALS

By using the LEGO® SERIOUS PLAY® materials and methodology you will explore the relationships and connections between people and their world, observe the dynamics both internal and external, explore various hypothetical scenarios, and gain awareness of the possibilities.

During the facilitated meeting you will be building landscape models with LEGO® bricks, giving them meaning through story-making, and playing out various possible scenarios – a process which deepens understanding, sharpens insight, and socially "bonds" together the group as it "plays" together. The LEGO® SERIOUS PLAY™ methodology will guide you into a free and honest exchange of opinion. The physical and tangible construction allows you to have conversations which flow without the fear of treading on personal feelings. You will experience that the real issues are addressed, and ultimately you will be able to see things through the eyes of your colleagues – and have them view the picture through yours.

A TOOL FOR BUILDING RESULTS

The LEGO® SERIOUS PLAY® methodology is a radical, innovative, experiential process designed to enhance business performance. It is based on the belief that everyone can contribute to the discussion, the decisions and the outcome.

The use of LEGO® bricks simply enables you to take a speedy shortcut to the core. The bricks work as a catalyst – and when used for building metaphors, they trigger processes that you were previously unaware of.

Participants come away with skills to communicate more effectively, to engage their imaginations more readily, and to approach their work with increased confidence, commitment and insight.